Ohjelma

Ropeconissa on yhteensä yli 1500 tuntia ohjelmaa! Pelaaminen on tietenkin pääosassa – mutta oheisohjelmaa on niin paljon, ettei kaikkea ehdi millään kokemaan viikonlopun aikana. Peleistä mukana on pöytäroolipelejä, larppeja, lautapelejä, korttipelejä sekä figupelejä. Muuta ohjelmaa edustavat lukuisat esitelmät, paneelikeskustelut, työpajat, näytökset, tanssi- ja musiikkinumerot sekä muut viihteellisemmät ohjelmat.

Ohjelmaopas

Tutustu koko ohjelmaan Ropeconin ohjelmaoppaassa! Voit hakea ohjelmia aiheen, päivän tai paikan mukaan. Tallenna kiinnostavat ohjelmat klikkaamalla tähtikuvaketta ohjelman nimen vieressä. Tallennetut ohjelmat näkyvät listana Minun conini -sivulla.

Aikataulut

Pelien aikataulut löytyvät pelitiskeiltä ja Ropeconin sähköisestä ohjelmaoppaasta. Larpit ja osa muista peleistä on merkitty myös kävijöille jaettavaan käsiohjelmaan – pelejä on yli 300, joten kaikki eivät mahdu käsiohjelmaan.

Toimintapisteet löytyvät käsiohjelmasta ja tilakartoista, jotka jaetaan myös käsiohjelman liitteenä.

Puheohjelman, työpajojen, näytösten ja muun ohjelman aikataulut ovat käsiohjelmassa ja sähköisessä ohjelmaoppaassa sekä ajan ja paikan mukaan järjestettyinä PDF-ohjelmakarttoina alla:

Pelit

Ropeconissa pelataan pöytäroolipelejä, larppeja eli liveroolipelejä, lautapelejä, korttipelejä ja figuuripelejä. Pelattavaa on runsaasti sekä peliharrastustaan aloitteleville että konkareille. Osaan peleistä tulee ilmoittautua etukäteen. Ensimmäiset ilmoittautumiset alkavat heti porttien avautuessa. Aikataulut ja pelien kuvaukset löytyvät Ropeconin pelitiskeiltä sekä sähköisestä ohjelmaoppaasta. Lue lisää peleistä Pelit-sivulta.

Muutamia tärppejä ja esimerkkejä Ropeconin tämän vuoden ohjelmatarjonnasta:

Ropecon CrossGames on ohjelmakokonaisuus, joka kartoittaa digitaalisten pelien ja roolipelien yhteistä maastoa ja käsittelee molemmille pelityypeille yhteisiä kysymyksiä.

Oletko ensimmäistä kertaa Ropeconissa tai aloitteleva roolipeliharrastaja? Ropeconissa on paljon aloittelijoille ja ensikertalaisille sopivaa ohjelmaa. Kokemuspiste on hyvä paikka aloittaa kierros. Ensikertalaisille sopivista ohjelmista Drop-in -maalauspisteellä voi kokeilla figujen maalausta, lautapelien lainaustiskiltä saa paitsi pelejä lainaan, myös opastusta niiden pelaamisessa ja kaikki lauantain tanssiaisissa opetettavat tanssit opetetaan aivan ensiaskelista perjantain ja lauantain aikana pidettävissä tanssiharjoituksissa. Ohjelmaoppaan tägillä ”aloittelijaystävällinen” löytyy kaikki Ropeconin matalan kynnyksen ohjelma. Katso lisätietoja myös Pelit-sivulta.

Ropeconin luennot ja esitelmät tarjoavat sekä valistusta että ideoita peleihin. Esitelmissä usein alansa asiantuntija esittelee jonkin tosielämän ilmiön ja antaa vinkkejä ja ideoita siitä, miten ilmiötä voi käyttää peleissä tai miten sitä voisi mallintaa. Esimerkkinä tällaisesta esitelmästä on lauantaina pidettävä Oikeusprosessi larpissa -esitelmä, missä oikeustieteen maisteri sekä käräjäoikeuden lautamies kertovat, miten oikeudenkäyntiä voi käyttää larppielementtinä. Myös CSI vs. tosielämän rikostutkinta -esitelmäsarja jatkuu tässäkin conissa.

Jos haluat hengähtää ja tulla viihdytetyksi, käy tutustumassa taidenäyttelyyn ja proppinäyttelyyn, katso ja kokeile terästaistelunäytöksiä tai istahda kuuntelemaan satutuokiota. Suurta viihdettä on tarjolla muun muassa perjantain showpainiottelussa ja 1827 Hevimusikaali –yöleffanäytöksessä. Lauantaina ihaillaan pukuloistoa Ropecon Gaalassa ja sunnuntaina päästään seuraamaan Pokémon-aiheista Valitsen sinut! -musikaalia.