Tervetuloa Ropeconiin!

Ropecon on Suomen suurin roolipelitapahtuma, johon saapuu vuosittain yli 3000 kävijää. Kolmipäiväinen pelifestivaali tarjoaa ohjelmaa pöytäroolipeleistä larppeihin, kortti- ja figupeleihin sekä lautapelailuun. Itse pelaamisen ohella näkyvä osa ohjelmaa ovat luennot, paneelit ja työpajat. Ropeconissa järjestetään myös historialliset tanssiaiset, bofferiturnajaiset, useita kilpailuja ja niin paljon muuta ohjelmaa, ettei kaikkea ehdi mitenkään kokemaan yhden viikonlopun aikana. Ropeconiin kannattaakin tulla ennakkoluulottomasti kiertelemään ja osallistumaan itseä kiinnostavaan ohjelmaan!

Ohjelmaakin tärkeämpää on tunnelma. Moni kävijä saapuu Ropeconiin vuosi vuoden jälkeen viettämään aikaa yhteisen harrastuksen parissa ja tapaamaan samanhenkisiä ihmisiä ympäri Suomen. Ropeconista hyvää peliseuraa löytyy aina!

Ropecon järjestetään alusta loppuun saakka vapaaehtoisvoimin. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka toiminnan tarkoitus on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta. Vuoden 2016 conitean kokoonpano löytyy blogista.

Kuulostavatko sanat oudoilta? Katso Pieni roolipelisanasto.

Kaaos ja järjestys – ikuiset vastavoimat

Vuoden teema on Kaaos ja Järjestys kaksi vastavoimaa, jotka ovat ikuisessa kamppailussa keskenään. Ilman toista ei ole toista ja yhdessä ne luovat tasapainon kaikkeen. Ilman järjestystä ei ole elämää, mutta ilman kaaosta mikään ei kehity. Yin ja Jang, Muutos ja Pysyvyys, Hyvyys ja Pahuus, Valo ja Pimeys.

Vuonna 2016 Ropecon on muutoksen vallassa, kun tapahtuma muuttaa monivuotisen Dipoli-putken jälkeen uuteen kotiin Helsingin Messukeskukseen. Mutta ei huolta – järjestys on yhä läsnä taistelussaan kaaosta vastaan. Uudesta sijainnistaan huolimatta Ropeconin henki ja tapahtuma itsessään pysyy monin tavoin tuttuna ja turvallisena. Messukeskus antaa myös Ropeconille mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä palvelemaan paremmin kävijöiden toiveita. Tule katsomaan miten Ropecon ottaa haltuunsa Messukeskuksen ja tavoittelemaan yhdessä uusia conikorkeuksia!

Kaaos ja Järjestys -teema näkyy Ropeconin monimuotoisen ohjelman aiheina niin puheohjelmissa, työpajoissa, larpeissa, lauta- ja korttipeleissä, figuohjelmassa kuin pöytäroolipeleissäkin. Ohjelman lisäksi Kaaos ja Järjestys näkyvät Ropeconin ulkoasussa ja toimivat myös tuttuun tapaan kävijöiden monimuotoisten asujen inspiraationa.