Esteettömyys Ropeconissa

Haluamme tehdä töitä sen eteen, että Ropeconissa pääsevät viihtymään ja ohjelmasta nauttimaan kaikki, joita roolipeliharrastus kiinnostaa. Vuoden 2016 tapahtumapaikkaa valittaessa tilojen helppokulkuisuus olikin yksi valintaperusteista.

induktiosilmukka_iec

Ropeconin tilat Helsingin Messukeskuksessa soveltuvat hyvin liikunta- tai toimintarajoitteisille kävijöille. Sekä eteläiseltä että pohjoiselta sisäänkäynniltä löytyy oviautomatiikka. Invapysäköinti on maksuton. Suosittelemme käyttämään Messukeskuksen parkkitalon invapysäköintipaikkoja (maatasossa lähellä pohjoista sisäänkäyntiä) tai pohjoisen sisäänkäynnin vierestä löytyviä paikkoja. Reitillä Kokoustamon invapysäköintipaikoilta eteläiselle sisäänkäynnille tulee jonkin verran nousua. Lisätietoja invapysäköinnistä löytyy Tapahtumapaikka-sivulta.

Kokoustamossa toimintaa on kolmessa kerroksessa, joiden välillä pääsee kulkemaan hissillä. Kaikkiin tapahtuman aikana auki oleviin kahviloihin ja ravintoloihin pääsee kulkemaan esteettömästi. Hallin 5 kahvilaan kulku tapahtuu hissillä, muut ovat maatasossa. Käytössämme olevissa WC-tiloissa on myös esteettömät WC:t. Puheohjelmasaleihin saa pyydettäessä induktiosilmukan infon kautta – pyydäthän infoa järjestämään asian vähintään tunti ennen ohjelman alkua. Voit tutustua tiloihin etukäteen virtuaaliesittelyn avulla.

Avustajat pääsevät luonnollisesti ilmaiseksi sisään tapahtumaan. Lemmikkieläimet on tapahtumassa kielletty, mutta opaskoirat ovat työtehtävissään tervetulleita.


Esteet nurin – Mystinen larp, joka syntyy vasta edellisenä päivänä

  • Ilmoittautuminen: la klo 12-14
  • Työpaja: la klo 17-22
  • Peli: su klo 11-14

Tällä kertaa Ropeconissa pelataan mystinen larp! Peli suunnitellaan lauantaina Esteettömän larpin kirjoittaminen -työpajassa Milla Impolan ohjauksessa. Varsinainen peli pelataan sunnuntaina. Peliin voivat osallistua myös pelaajat, jotka tarvitsevat avustajaa tai muita erityisjärjestelyjä. Huom! Ohjelma sopii myös vammattomille osallistujille.

Ohjelmaan ilmoittaudutaan etukäteen larp-tiskillä. Kerro ilmoittautuessasi, mitä asioita roolisi suunnittelussa tarvitsee ottaa huomioon, jotta esteetön osallistuminen saadaan varmistettua.


Otamme mielellämme Ropeconiin ohjelmaa, joka sopii erityisryhmille. Aiempina vuosina on esimerkiksi järjestetty larppausta vaikeasti vammaisille. Tälle vuodelle ohjelmahaku on päättynyt, mutta jos olet kiinnostunut järjestämään esteetöntä ohjelmaa vuonna 2017, olethan ajoissa yhteydessä ohjelmavastaavaan. Ropecon järjestetään seuraavan kerran 28.-30.7.2017.

Otamme mielellämme vastaan myös muita ideoita, miten voisimme huomioida kävijät vielä paremmin.

Kävijäviihtyvyys 2016
Mikko Hänninen
majoitus@ropecon.fi