Pelit


Pöytäroolipelit – katso video!

Pöytäroolipelit eli ropet ovat Ropeconin ydin. Niitä pelataan läpi conin miltei kaikkina vuorokaudenaikoina, kymmenien pelinjohtajien voimin. Pöytäroolipeleissä tarina etenee suullisesti kertoen. Pelinjohtaja kehittää tarinan kulkua ja kuvailee maailmaa, jossa kuvitellut pelihahmot elävät. Pelaajat vaikuttavat tarinan etenemiseen oman hahmonsa kautta kertomalla, mitä hahmo eri tilanteissa tekee tai sanoo.

Ropetarjonta sisältää paljon sopivia pelejä myös roolipeliharrastustaan aloitteleville. Roolipelien kuvauksiin kannattaa tutustua etukäteen, jotta tiedät jo etukäteen, mihin peleihin haluat osallistua. Kuvaukset löytyvät Ropeconin ohjelmaoppaasta. Kokemuspisteellä peluutetaan Skenaariokilpailuun osallistuvia pelejä, jotka eivät vaadi lainkaan aiempaa kokemusta roolipelaamisesta.

Peleihin ilmoittaudutaan pöytäroolipelitiskillä Kokoustamon 2. kerroksessa pelien alkamisaikaan. Jos haluat varmistaa pääsyn suosikkipeliisi, voit hakea tiskiltä etukäteen ilmaisen etuilulipun. Etuilulippuja on varattu yksi per kävijä, ja lippu on henkilökohtainen. Katso tarkemmat ilmoittautumisohjeet.


Larpit – katso video!

Liveroolipelissä eli larpissa pelaajat eläytyvät kuvitteellisiin pelihahmoihinsa pukeutumalla ja käyttäytymällä hahmonsa tavoin. Pelin tarkkaa kulkua ei voi arvata etukäteen. Ennen peliä pelaajat ovat tutustuneet pelinjohtajan tekemään kuvaukseen hahmosta, tämän kontakteista sekä pelimaailmasta. Pelissä jokainen pelaaja pyrkii esittämään hahmoaan ja toimimaan kuten uskoisi tämän toimivan. Ropeconissa järjestettävät larpit eivät yleensä vaadi erityistä pukeutumista.

Larppeihin ilmoittaudutaan ennakkoon larp-tiskillä Kokoustamon 2. kerroksessa. Ilmoittautumisajat löytyvät ohjelmaoppaasta. Ensimmäiset ilmoittautumiset käynnistyvät heti porttien avautuessa. Pelien kuvauksiin voi tutustua etukäteen ohjelmaoppaassa tai larp-tiskillä.


Lautapelit – katso video!

Ropeconissa on jälleen tarjolla iso kasa lautapelejä pelattavaksi. Lautapelejä löytyy Kokoustamon puolelta Kokemuspisteeltä ja Messuaukiolla olevasta kirjastoautosta. Lautapelien lainaustiskiltä voit lainata itsellesi pelin panttia vastaan ja kysellä peliseuraa. Lautapelitiskin asiantuntijat myös opastavat sopivan pelin löytämisessä. Panttina voidaan käyttää esimerkiksi ajokorttia tai kännykkää. Pelejä ei saa viedä ulos.

Lautapelitiski sijaitsee Kokoustamon 1. kerroksessa, salissa 103. Tiski on avoinna vuorokauden ympäri aina porttien avautumisesta sunnuntaihin klo 17 asti.


Korttipelit –  katso video!

Suurin osa Ropeconissa pelattavista korttipeleistä on keräilykorttipelejä, joissa pelaajat keräävät itselleen sääntöjen mukaisen pakan ja pelaavat pakalla muita vastaan. Lisäksi pelataan yhden pakan korttipelejä. Useimpiin turnauksiin tulee tuoda oma pakka mukanaan.

Korttipelitiski sijaitsee korttipelialueella messuhallissa 5. Korttipeleihin voi tutustua myös Kokemuspisteellä.


Figupelit

Figupelit eli miniatyyripelit ovat pöydällä pelattavia strategiapelejä, joissa pelinappuloina toimivat pelihahmoja esittävät pienet figuurit. Harrastukseen kuuluu usein myös figuurien ja pelimaastojen maalaaminen ja muokkaaminen.

Figupelialue ja pelitiski löytyvät messuhallista 5. Figupeleihin voi tutustua myös Kokemuspisteellä.