Usein kysyttyä

Jos et löydä vastausta sinua askarruttavaan asiaan alta, ota yhteyttä tiedotukseen: tiedotus@ropecon.fi. Autamme mielellämme! Tapahtuman aikana info palvelee eteläisen sisäänkäynnin aulassa vuorokauden ympäri.

Mitä laitan päälleni?

  • Pääasia on, että asusi on sinulle iloa tuova ja mukava ja pärjäät sillä hyvin läpi Ropeconin. Arkivaatteet sopivat hyvin. Osa kävijöistä pukeutuu näyttäviin cosplay- tai larppiasuihin, monella on asusteita kuten kissankorvia. Voit myös vaatettaa itsesi ostamalla tapahtumasta tyylikkään Ropecon-paidan (myös lasten kokoja saatavilla)!

Olen tulossa koko viikonlopuksi. Mihin jätän tavarat? Onko narikka maksullinen?

  • Pientavaranarikka palvelee kävijöitä koko tapahtuman ajan eteläisellä sisäänkäynnillä. Patjat, makuupussit ja muut suuremmat tavarat säilytetään isotavaranarikassa Lasigallerian länsipäädyssä. Narikan palvelut ovat maksuttomia.

Tarvitsen käteistä! Onko lähellä pankkiautomaattia?

  • Lipunmyyntiä varten käteistä voi nostaa Pasilan asemalta. Lisäksi Messukeskuksessa on kaksi pankkiautomaattia. Ne sijaitsevat Lasigalleriassa ja Ala-Galleriassa. Voit tutustua tilakarttoihin Tapahtumapaikka-sivulla.

Kadotin kaulahuivin / puhelimen / pehmomiekan.

  • Löytötavaroita voi tiedustella tapahtuman aikana infosta ja sen jälkeen sähköpostitse: loytotavarat@ropecon.fi.

Sopiiko Ropecon lapsille?

  • Ropecon sopii erinomaisesti koko perheelle! Alle 13-vuotiaat lapset pääsevät sisään puoleen hintaan ja alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Lapset voivat osallistua ohjelmaan huoltajan seurassa. Erityisesti suosittelemme tutustumista Kokemuspisteen ohjelmaan. Lue lisää ja poimi hyviä vinkkejä Lasten Ropecon -sivulta.

Voinko ottaa asejäljitelmän Ropeconiin?

  • Proppi on sallittu, jos se kuuluu olennaisena osana pukuusi. Asejäljitelmät tulee merkitä selvästi punaisella teipillä – katso ohjeet turvallisuus-sivulta. Minkään kättä pidemmän heiluttelu ei ole turvallisuussyistä sallittua muussa kuin sitä varten tarkoitetussa ohjelmassa, joten proppien on pysyttävä kiinni puvussa.

Missä on lähin apteekki?

  • Pasilan Apteekki sijaitsee osoitteessa Ratapihantie 9. Sunnuntaisin Pasilan Apteekki ei ole avoinna, jolloin suunnaksi kannattaa ottaa Yliopiston Apteekki osoitteessa Mannerheimintie 96. Jälkimmäinen palvelee vuorokauden ympäri. Pieniä ensiaputarvikkeita löytyy tarvittaessa SPR:n ensiapupisteeltä pohjoisen sisäänkäynnin läheisyydestä.