Tapahtumapaikka

Ropecon järjestetään Helsingin Messukeskuksessa, jossa käytössämme ovat pelaamiseen ja muuhun ohjelmaan erinomaisesti soveltuvat Kokoustamon tilat, Talvipuutarha sekä hallitilaa. Uuteen tapahtumapaikkaan tutustumista helpottaaksemme olemme lisänneet tälle sivulle tilakartat ja ohjeita saapumiseen sekä pysäköintiin.

Sisäänkäynnit

Ropeconin lipunmyyntitiskit sijaitsevat Messukeskuksen eteläisellä ja pohjoisella sisäänkäynnillä. Lipunmyynnissä maksuvälineeksi käy vain käteinen.

Ennakko- ja ryhmälippuja vaihdetaan rannekkeiksi eteläisellä sisäänkäynnillä klo 13 alkaen. Varsinainen lipunmyynti alkaa molemmilla sisäänkäynneillä porttien avautuessa klo 15. Lipunmyynti jatkuu vuorokauden ympäri koko tapahtuman ajan. Seuraavan päivän lippujen myynti alkaa puolenyön aikaan.

Tilat

Ropeconin käytössä ovat kaikki Kokoustamon kolme kerrosta, Talvipuutarha sekä messuhalli 5. Majoitustilat sijaitsevat hallissa 2. Yksityiskohtaiset kartat löytyvät alta, ja halutessasi voit tutustua tiloihin etukäteen myös virtuaaliesittelyn avulla.

Keskeisimmät sijainnit

  • Eteläinen sisäänkäynti: Lipunmyynti, infopiste, narikka
  • Pohjoinen sisäänkäynti: Lipunmyynti, ensiapu, kulku pysäköintitaloon
  • Kokoustamo, 1. kerros: Ohjelma- ja pelisaleja, lautapelitiski, larp-tiski, valokuvauspiste, International Meeting Point
  • Kokoustamo, 2. kerros: Ohjelma- ja pelisaleja, pöytäroolipelitiski
  • Kokoustamo, 3. kerros: Pelisaleja
  • Talvipuutarha: Kokemuspiste, Turvasatama
  • Halli 2: Majoitustilat (isotavaranarikka läntisellä sisäänkäynnillä)
  • Halli 5: Ohjelmalava, myyntialue, korttipelitiski, figupelitiski, näyttelyt ja erikoisohjelmat

Tilakartat

Karttoihin voit tutustua vapaasti ja ladata ne omaan käyttöösi. Tilakartat löytyvät myös fyysisessä muodossa kävijöille jaettavan käsiohjelman liitteestä.

Kokoustamon 1. kerros

Kokoustamon 1. kerros

Kokoustamon 2. kerros

Kokoustamon 2. kerros

Kokoustamon 3. kerros

Kokoustamon 3. kerros

Eteläinen sisäänkäynti ja halli 5

Eteläinen sisäänkäynti ja halli 5

Pohjoinen sisäänkäynti

Pohjoinen sisäänkäynti

Saapuminen

  • Tapahtumapaikan osoite: Helsingin Messukeskus, Messuaukio 1, 00521 Helsinki

Messukeskus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä. Paikalle pääsee helposti sekä julkisella liikenteellä että omalla autolla. Kauko- ja paikallisjunat pysähtyvät Pasilan asemalla, josta tapahtumapaikalle on vain 300 metrin kävelymatka. Myös paikallisliikenteen raitiovaunulla ja bussilla pääsee lähelle sisäänkäyntiä.

Tulossa Oulusta? CRYO:n conibussi kulkee Oulusta Ropeconiin ja takaisin! Katso lisää Facebook-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/288928924788070/

Junien ja bussien hintavertailun tueksi suosittelemme Matkakeisari-palvelua. Tarkempia saapumisohjeita löytyy myös Messukeskuksen omilta sivuilta.

Pysäköinti

Omalla autolla voit pysäköidä Messukeskuksen parkkitaloon, jota varten navigaattoriin kannattaa laittaa osoitteeksi Ratapihantie 17. Käytössä on myös Kokoustamon pysäköintialue, jonne sisäänajo tapahtuu osoitteesta Ratamestarinkatu 14.

Pysäköinti sekä parkkitalossa että Kokoustamon pysäköintialueella maksaa 12 €/24 tuntia/yksi sisäänajo. Maksuvälineiksi käyvät käteinen ja maksukortit. Pysäköintimaksu maksetaan automaatilla ennen ulosajoa.

Jos haluat käyttää parkkitaloa tai pysäköintialuetta koko viikonlopun ajan, voit ostaa saapuessasi lipunmyyntitiskiltä erikoishintaisen pysäköintilipun. Pysäköintilipun hinta on 24 €, ja se oikeuttaa pysäköintiin koko tapahtuman ajaksi ilman erillisiä kulkurajoituksia tai lisämaksuja. Viikonlopun pysäköintilippuja on myynnissä rajoitettu määrä. Ajaessasi pysäköintiin ota normaalisti puomilta lipuke ja pysäköi auto. Kun olet ostanut Ropeconin lipunmyyntitiskiltä pysäköintilipun, voit heittää puomilta saamasi lipun pois.

Pysäköintialueet ovat auki ympäri vuorokauden. Muistathan, että kaikissa ajoneuvoissa yöpyminen on kielletty Messukeskuksen pysäköintialueilla.

Invapysäköinti

Invapaikkoja löytyy parkkitalosta (maatasossa, pohjoisen sisäänkäynnin lähellä) sekä pohjoisen sisäänkäynnin vierestä. Myös Kokoustamon pysäköintialueella on invapaikkoja, mutta suosittelemme niitä vain toissijaisesti, sillä reitillä eteläiselle sisäänkäynnille on nousua ja jyrkähkö mäki.

Invapysäköinti on maksuton. Sisään ajettaessa otetaan normaalisti puomilta pysäköintilippu. Ulos ajettaessa painetaan puomilla soittonappia, jolloin avautuu puheyhteys valvomoon. Valvomo näkee kameralla invakortin ja avaa puomin. Mahdollista on myös käydä hallimestarin toimistossa Ylä-Galleriassa vaihtamassa puomilta otettu pysäköintilippu ilmaisen pysäköinnin lippuun. Lue lisää esteettömyydestä.