Ohjelmahaku: osa-alueiden kuvaukset

Ohjelmahaku on päättynyt. Kiitos kaikille ohjelmaa ilmoittaneille! Osa-alueiden vastaavat ovat yhteydessä ohjelmanjärjestäjiin.


Pöytäroolipelit

Tule pöytäpelinjohtajaksi Ropeconiin! Pelinjohtajana Ropeconissa voit kokeilla kehittämiäsi seikkailuja tuoreeseen maaperään ja saada näkökulmia uusilta pelaajilta. Voit peluuttaa yli odotusten onnistuneen skenaarion uudelle pelaajakunnalle, jolloin myös muut saavat uusia ideoita. Voit myös esitellä uusia pelijärjestelmiä ja -maailmoja tai vain nauttia pelauttamisen riemusta.

Kiinnostaako freeform? Freeform-pelit ovat larpin kaltaisia pelejä, joissa pelaajat liikkuvat ja näyttelevät hahmojaan. Pelissä on 3-8 pelaajaa, ja pelit pelataan yhdessä huoneessa vähäisellä proppauksella tai kokonaan ilman proppausta. Freeform-pelit ovat yleensä vahvasti tarinankerronnallisia ja voivat sisältää etukäteen sovittuja kohtauksia. Ilmoittautuessasi mainitse lomakkeen ”Muuta tietoa roolipelitiskille” -kohdassa, että haluat vetää pelin huoneessa 214 – näin tiedämme, että kyseessä on freeform.

Pelinjohtajat saavat Ropeconin viikonloppurannekkeen kahdeksan tunnin peluutuksella ja päivärannekkeen neljän tunnin peluutuksella. Lisäksi pelinjohtajat palkitaan sunnuntaina jaettavalla lootilla, eli ilmaisella roolipelitavaralla. Mitä useamman pelin vedät, sitä korkeammalle kohoat loottiasteikossa!

Ilmoittaudu pelinjohtajaksi viimeistään 30.6.


Puheohjelma ja työpajat

Vuoden 2016 Ropeconiin etsitään kiinnostavia ja mukaansatempaavia esitelmiä, työpajoja sekä paneelikeskusteluja. Kaaos ja Järjestys -teeman mukaisia ohjelmanumeroita kaivataan, minkä lisäksi toivoisimme tänä vuonna lisää englanninkielistä ohjelmaa. Mainitsethan, jos pystyt vetämään ohjelmanumerosi sekä suomeksi että englanniksi.

Puheohjelma voi olla esitelmä, keskustelu, paneeli tai työpaja, ja se voi olla aloittelijaystävällinen tai kokeneille konkareille. Kaipaamme myös lauta-, figu- ja pöytäroolipeliaiheista puheohjelmaa ja työpajoja. Puheohjelman pituus on yleensä 45 minuuttia tai 105 minuuttia. Jos ilmoitat ohjelmaan työpajan, haluaisimme että se voidaan järjestää kahdesti tapahtuman aikana.

Tilojen varustelu on vähintään Dipolin tasolla, eli projektorit, mikrofonit ja muu tuttu löytyy. Puheohjelman käyttöön on suunniteltu saleja 201, 204 ja 205 yhdistettynä ja 207; työpajoille puolestaan saleja 210, 215 ja 216. Myös suurempia saleja on käytettävissä yksittäisiin ohjelmanumeroihin. Voit tutustua tiloihin jo etukäteen virtuaaliesittelyn avulla.

Ilmoittaudu puheohjelman järjestäjäksi viimeistään 15.4.


Kokemuspiste

Kokemuspiste hakee peliesittelijöitä! Kokemuspisteellä kävijä saa mahdollisuuden tutustua uusiin roolipeleihin peliesittelijän opastuksella. Haemme esittelijöitä niin vakiintuneisiin peruspeleihin (esim. Settlers of Catan, Magic: the Gathering, Warhammer) kuin tuntemattomampiinkin peleihin. Peliesittelijänä pääset peluuttamaan lempipeliäsi uudelle yleisölle. Myös pelintekijät ovat tervetulleita esittelemään sekä valmiita että melkein valmiita pelejä kiinnostuneelle yleisölle. Tervetulleita ovat niin figut, lautapelit, korttipelit, pöytäropet kuin larpitkin. Peliesittelyiden tulisi olla kestoltaan lyhyitä, alle tunnin mittaisia.

Huomaathan, että Kokemuspiste on vain peliesittelyä varten. Tuotteiden myyntiä varten tulee varata osasto Ropeconin myyntialueelta.

Ilmoittaudu peliesittelijäksi Kokemuspisteelle viimeistään 15.4.

  • Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Jussi Korpela, kokemuspiste@ropecon.fi

Larpit

Ropecon etsii innokkaita larpinjärjestäjiä! Nyt on tilaisuutesi tulla mukaan järjestämään huvia ja viihdettä koko kansalle pienen tai isonkin conipelin muodossa. Pelipaikkoja on rajoitetusti, joten kerää ideasi, kimpsusi ja kampsusi ja laita näppäimistö sauhuamaan saman tien. Tarjolla on ikuista kunniaa ja viikonloppurannekkeita. Ekstra-plussaa saat, jos pelisi heijastelee Kaaos ja Järjestys -teemaa. Larppien käyttöön on suunniteltu saleja 216, 216a, 217 ja 218. Voit tutustua tiloihin jo etukäteen virtuaaliesittelyn avulla.

Kiinnostaako freeform? Freeform-pelit ovat larpin kaltaisia pelejä, jotka pelataan yhdessä huoneessa vähäisellä proppauksella. Pelit ovat yleensä vahvasti tarinankerronnallisia. Freeform-pelien järjestäjäksi ilmoittaudutaan pöytäroolipelien lomakkeella. Lue lisää yltä pöytäroolipelien kuvauksesta!

Ilmoittaudu larpinjärjestäjäksi viimeistään 15.4.


Korttipelit

Ropecon hakee järjestäjiä korttipeliturnauksille ja korttipeliaiheiselle ohjelmalle! Tarvitsemme myös tiskityöntekijöitä vastaanottamaan turnausilmoittautumisia ja pitämään huolta siitä, että ohjelma pääsee etenemään suunnitelmien mukaisesti. Kaikkea ei tarvitse etukäteen tietää, sillä saat neuvoja ja ohjeita työskentelyyn ja ohjelman suunnitteluun korttipelivastaavalta ja kokeneemmilta turnausten järjestäjiltä. Myös tiskityöntekijät perehdytetään hyvin tehtäviinsä.

Jos sinulta löytyy halukkuutta peluuttaa suosikkikorttipelejäsi uudessa hienossa sijainnissa Messukeskuksella, ilmoittaudu korttipeli- ja turnauspelivastaavalle sähköpostitse. Ilmoita viestissä kuvaus ohjelmastasi ja siihen mahdollisesti liittyvistä erikoistarpeista ja -toiveista.

Ilmoittaudu ohjelman tai turnausten järjestäjäksi viimeistään 15.4.

  • Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Teemu Eskola, korttipelit@ropecon.fi

Lautapelit

Ropecon 2016 hakee lautapeliaiheisten ohjelmien järjestäjiä! Ohjelmanumerona voi olla esimerkiksi turnauksia, pelisuunnittelupajoja tai esitelmiä. Toivotuimpia ovat Kaaos ja Järjestys -teeman mukaiset ohjelmat. Tarjoa ohjelmaa sähköpostitse määräaikaan mennessä.

Ilmoittaudu lautapeliohjelman järjestäjäksi viimeistään 15.4.

  • Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Mika Lemström, lautapelit@ropecon.fi

Figut

Heilutatko sivellintä kuin säilää konsanaan? Pyöritätkö noppaa kuin puolijumala? Taipuuko foamboard käsissäsi upeiksi palatseiksi? Haluaisitko kenties jakaa erikoistaitosi conikansan syville riveille?

Figuohjelma hakee puhujia miniatyyriaiheiseen puheohjelmaan, innostuneita keskustelijoita paneelikeskusteluihin, vetäjiä työpajoihin sekä peluuttajia eri pelimuotoihin. Ideoilla – olivat ne sitten viimeisen päälle hiottua timanttia tahi vasta aihioita – voi lähestyä figuvastaavaa sähköpostitse.

Ilmoittaudu figuohjelman järjestäjäksi viimeistään 15.4.

  • Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Ari Luoma, figupelit@ropecon.fi

Muu ohjelma

Otamme vastaan myös muunlaista ohjelmasisältöä, kuten taistelunäytöksiä ja muita esityksiä. Jos sinulla on luova idea siitä, millaista ohjelmaa haluaisit järjestää, ota meihin yhteyttä!

Ilmoittaudu ohjelmanjärjestäjäksi viimeistään 15.4.


Takaisin Ohjelmanjärjestäjäksi-sivulle