Skenaariokisan peleissä matkataan Härmän raitilta 70-luvun New Yorkiin

25.7.2016 - 7 minutes read

Skenaariokilpailuun osallistuu tällä kertaa peräti 11 toinen toistaan mielenkiintoisempaa pöytäroolipeliskenaariota. Säästyykö traaginen klovni kyyneliltä? Mitä tapahtuu pahisten vanhainkodissa? Matkaamme myös rauhanneuvottelijoiksi suuren Pohjan sodan jälkimaininkeihin ja toimimme poliiseina New Yorkin sähkökatkon aikana.

Skenaariokilpailu 2016Pelit eivät vaadi aiempaa kokemusta roolipelaamisesta, ja kaikki skenaariot ovat suomenkielisiä. Huomaathan, että sisältönsä puolesta kaikki pelit eivät sovellu lapsille. Pelisessio kestää noin kolme varttia, minkä lisäksi pelinjohtajalle on varattu viisitoista minuuttia valmistautumiseen ennen pelin alkamista.

Ropeconin omat pelinjohtajat peluuttavat skenaarioita Talvipuutarhassa sijaitsevalla Kokemuspisteellä seuraavasti:

  • Perjantaina klo 16.00-21.00
  • Lauantaina klo 10.00-21.00
  • Sunnuntaina klo 10.00-17.00

Skenaarioita saa tulla pelaamaan myös omatoimisesti. Pelaamiseen tarvittavat materiaalit voi lainata Kokemuspisteen tiskiltä. Huomaathan, että kunkin skenaarion materiaaleja on vain rajallinen määrä, joten on mahdollista, etteivät kaikki pelit ole koko ajan saatavilla.

Skenaariot julkaistaan Ropeconin jälkeen verkkosivuilla Creative Commons BY-SA 4.0 lisenssillä.

Tuomarit

Kilpailuskenaarioiden lopulliseen sijoitukseen vaikuttavat tuomarien äänien lisäksi pelaajien ja pelinjohtajien arvostelut. Skenaariokilpailun tuomareina toimivat Tommi Brander, Karoliina Korppoo, Antti Lax ja Jukka Särkijärvi. Lisätietoja skenaariokilpailun arviointiperusteista löytyy Skenaariokilpailu-sivulta.


Skenaarioiden kuvaukset


Annetaan hyvään kotiin

Mitä seuraa, kun kolme avaruusolentoa kilpailee oikeudesta adoptoida Ropeconista vahingossa kaapatun ihmisen? Entä mitä mieltä ihmisparka on tästä kaikesta? ”Annetaan hyvään kotiin” on kertomus säännöistä, säädöistä ja täydellisestä kaaoksesta.

Peli on nopaton ja keskittyy hahmojen väliseen vuorovaikutukseen. Pelaajilta toivotaan kykyä improvisoida ja eläytyä.

Peli sopii pelinjohtajan lisäksi 3-4 pelaajalle.


Edistyksen hinta

Siinä missä sen useimmat naapurit luottavat taikuuteen, Khuinavenin kuningaskunta on hyödyntänyt höyryvoiman mahdollisuuksia ja rakentanut sen avulla valtiostaan teollisen suurvallan, joka tuo ruokaa ja muita tuotteita kaikkien kansalaisten saataville… ainakin niin kauan kuin kaikki pyörii.

Lady Emelin on odottanut jo tuntikausia laivansa tarvitsemaa lime-lastia. Sitä kuljettava juna on myöhässä. Lady Muriel on saanut syyt niskoilleen ja hakee nyt kohdetta, jolle siirtää vastuun. Onnistutko pakoilemaan sitä?

Peli sopii pelinjohtajan lisäksi 3-5 pelaajalle.


Härmän raitilla

Mitä tapahtuu, kun rikkaat mahtisuvut, ylpeät puukkojunkkarit, onnettomat rakastavaiset ja Jumalan tahtoa etsivät uskovaiset ottavat yhteen Pohjanmaan lakeuksilla?

Luultavasti Game of Thrones -henkisen verioopperan kotimainen versio.

Peli sopii 3 tai useammalle pelaajalle.


Krokotiilinkyyneliä

Pelaajat ovat klovneja. Eivät mitään pelleiksi pukeutuneita ihmisiä, vaan oikeita klovneja.

Niitä, jotka sieppaavat eksyneitä lapsia.

Niitä, jotka vaanivat peilin väärällä puolella.

Niitä, jotka kaikkein terävimmin kokevat sen tuskan, mitä tämä rikkinäinen todellisuus aiheuttaa.

Tätä surkeaa maailmaa pitävät yllä ihmiset – harhaiset, mieleltään särkyneet ihmiset. Harva klovni tietää miten (tai mistä) on tänne joutunut, mutta täällä asiat ovat väärin. Jokaisella on oma tapansa vähentää tämän maailman kärsimystä… Tai ainakin omaansa.

Peli sopii pelinjohtajan lisäksi 3-6 pelaajalle.


Käyttäydy kuin prinsessa!

Myrkynvihreät ylöspäinsatavat pisarat ovat kiihdyttäneet vauhtiaan ja limainen kiiltomatolamppu alkaa hehkua. Pieni prinsessa saapuu huoneeseensa valtavan sotkun keskelle, jonka hänen koiraolennonpentunsa on aiheuttanut. Ei, hän ei olisi koskaan saanut tuoda koiraa sisälle ja nyt äidin askeleet kuuluvat jo käytävästä. Prinsessan moninaiset tunteet pudistavat päätään vaivaantuneena ja valmistautuvat hoitamaan kaaoksen, jonka prinsessa on taas aiheuttanut. ”Käyttäydy kuin prinsessa!” on yhteistyötä vaativa pulmapeli.

Peli sopii pelinjohtajan lisäksi 3-5 pelaajalle.


Mikäpä pahan tappaisi!

Joskus pahakin saa palkkansa ja täällä kertaa palkkana on vanhainkoti todellisuuden tuolla puolen. Mitä tapahtuu kun multiversumin suurimmat pahikset viettävät eläkepäiviä yhdessä? Tiedossa paukkuvia lonkkia ja vaarallisia unohduksia, muinaisia salaisuuksia sekä unohdettuja tohveleita!

Peli sopii pelinjohtajan lisäksi 2-5 pelaajalle.


Mitä sitten kävikään?

Mitä olisikaan tapahtunut, jos Ropecon 2016 olisi järjestetty vielä Dipolissa?

Toisessa ulottuvuudessa joukko conilaisia herää erilaiseen lauantaiaamuun, kun fantasia on muuttunut todeksi. Järjestyksen palauttaminen vaatii kaikilta huumoria, mielikuvitusta ja nopeaa ajattelua.

Peli sopii pelinjohtajan lisäksi 4-5 pelaajalle. Peli ei sovellu pienille lapsille.


Pispalan punainen ruuti 1942 (K-15)

Skenaariokisa 2016 RopeconSkenaario koostuu viidestä kohtauksesta, joissa seurataan Tampereella Pispalan työläiskaupunginosassa jatkosodan alkuvaiheessa toimivan kommunistisen vastarintaryhmän jäsenten vaiheita. Hahmot ovat työläisnuoria, jotka vastustavat Suomen ja Saksan sotaa heidän neuvostoliittolaisia työläistovereitaan vastaan. Valtiollisen poliisin verkko kuitenkin kiristyy nuorten ympärillä.

Pelissä keskitytään hahmojen välisiin sosiaalisiin tilanteisiin. Peli on niin sanotusti läpinäkyvä eli hahmojen salaisuudet ovat kaikkien pelaajien tiedossa.

Perinteistä pelinjohtajaa ei ole, vaan pelaajat valitsevat keskuudestaan yhden pelaajan pelin vetäjäksi, jolla on oman hahmonsa pelaamisen lisäksi muutama lisätehtävä. Hän valmistelee jaettavat liitteet ennen peliä, lukee kohtausten alkukuvaukset ja vastaa pelimekaniikkaan kuuluvista äänestyksistä.

Peli sopii 4-6 pelaajalle. Skenaario on väkivaltaisen kuulustelukohtauksen vuoksi lapsille sopimaton.


Uudenkaupungin rauha käsissämme

Suuri Pohjan sota on päättynyt. Kuitenkin Suomessa isoviha jatkuu ja vihollisen joukot kulkevat maassa tehden hirmutöitä. Rauhanneuvottelijat ovat kokoontuneet Uuteenkaupunkiin. Suuri Pohjan sota on vaatinut viimeksi kuluneina 20 vuotena ainakin 355 000 kuollutta. Koko Suomi on venäläisten joukkojen miehittämä ja suuri osa herroista on paennut Ruotsiin. Osa suomalaisista on elänyt kuukausia, jotkut vuosia piilopirteissä ja luolissa. Maa on kaaoksen vallassa.

Te olette rauhanneuvottelijoita. Älkää jättäkö maata kaaokseen.

Peli sopii pelinjohtajan lisäksi 4 pelaajalle.


Vaihdokkaat

Vaihdokkaat on humoristinen ja vauhdikas roolipeli neuvostoliittolaisista epävakoojista Englannissa noin vuonna 1980.

Peli sopii pelinjohtajan lisäksi 2-6 pelaajalle.


Yövuoro

Neljä poliisia yrittää epätoivoisesti estää ryöstelyä New Yorkissa vuoden 1977 suuren sähkökatkon aikana.

Peli sopii pelinjohtajan lisäksi 2-5 pelaajalle.


Tervetuloa Kokemuspisteelle pelaamaan!

Tags: ,